Wat doet een loopbaancoach?

Jouw ideale coach

Jij zoekt een coach die goed luistert en je aan het denken zet, waardoor je vanuit een ander perspectief naar jezelf en jouw carrièremogelijkheden kijkt. Iemand die uitdaagt, prikkelt en scherp is qua observatievermogen en reflecties. Iemand die jou daadwerkelijk verder helpt, zodat je naast inzichten en vergezichten ook tot concrete stappen en acties komt. Aan de hand van onze KFFR Stories en met support van onze matchmakers Tanja Mol en Natalie Nengerman vind jij de loopbaancoach die echt bij je past, zodat jullie samen tot resultaat komen.

wat is loopbaancoaching
loopbaancoaching Rotterdam
Ikigai online loopbaanprogramma
loopbaanboost
workshopmenu
kosten loopbaancoaching

De loopbaancoach en jij maken samen het verschil

Jouw coach begeleidt je gedurende het gehele traject, van intake tot en met eindevaluatie. Jij bent verantwoordelijk voor het realiseren van jouw doelen. De coach is verantwoordelijk voor het vormgeven van het proces, zodat jij de gewenste ontwikkeling doormaakt, op een manier die bij jou past.

Samen met jouw loopbaancoach ga jij tijdens de intake op zoek naar jouw ontwikkelbehoefte en doel. Aan de hand van jouw thema’s bepaalt de coach de aanpak van jouw loopbaancoachtraject. De coach maakt de aansluiting met jouw werkcontext en betrekt, desgewenst, jouw leidinggevende bij het traject.

Geen traject is hetzelfde. Welke methodes, tools en workshops ingezet worden is volledig op jou afgestemd. Jij bepaalt zelf het tempo van het traject. Over het algemeen vinden in de eerste fase van het traject elke drie weken gesprekken plaats. In de loop van het traject wordt de frequentie wat lager. Zodat je de ruimte hebt inzichten te laten beklijven, zaken uit te proberen en plannen uit te werken.

Diverse loopbaantools en coachingsmethodieken

Onze coaches helpen grenzen te verleggen, belemmerende patronen te doorbreken, van perspectief te veranderen en het vizier te richten op mogelijkheden. Zij hebben hun koffers vol handige tools, inspirerende boeken en slimme methodieken. Ze pakken er alleen uit wat bij jou en jouw behoefte past. Altijd maatwerk dus.

Ze beheersen diverse coachingsmethodieken, waaronder Solution Focused Coaching, de kernkwadranten van Ofman en het Ikigai-model. We werken met de Creatiespiraal van Marinus Knoope, de methodes van Stephen Covey, de cirkel van 8 van VisTrainingen, met het gedachtengoed van Brené Brown en The Work van Byron Katie. Na elk coachgesprek ontvang je reflectie opdrachten, oefenmateriaal en inspirerende filmtips. Ben je een lezer, dan heeft jouw coach ook boekentips voor je die aansluiten bij jou en je coachvraag.

Ervaren loopbaancoaches

Onze coaches en workshopleiders staan voor jou klaar met hun typerende rode koffers. Die hebben zij gevuld met hun eigen talenten, ervaringen en tools om jou verder te helpen. Zo krijg jij tijdens jouw traject alle handreikingen om te ontdekken wie jij bent, waar jij staat en waar je heen wilt. Er zijn 9 loopbaancoaches in het Binnenstebuiten team. Ieder met een eigen specialisme en ervaring op het gebied van loopbaancoaching. Ontdek wie van hen het beste bij jou en jouw vraagstuk aansluit.

loopbaancoach werkzaamheden

Ikigai als basis

Ikigai is een Japans concept dat draait om het hebben (of vinden) van je eigen doel in het leven. Kortom: jouw reden om op te staan. Onze loopbaancoaching is gebaseerd op de Ikigai principes. Tijdens het loopbaantraject ontdek je jouw ‘Ikigai’ door met behulp van jouw coach de verschillende bollen van het ikigai-model in te vullen.

Je loopbaancoach reikt je oefeningen en opdrachten aan, die jou helpen tot reflecties en inzichten te komen. Al doende krijg je antwoord op vragen als: Waar loop ik warm voor? Wat raakt mij? Waar ben ik goed in? Welke unieke talenten heb ik en kan ik verder ontwikkelen? Wat kan ik dat voor anderen nuttig is? Welke verandering zou ik teweeg willen brengen in de wereld? Hoe kan ik daar concreet aan bijdragen, op zo’n manier dat ik zelf in mijn onderhoud kan voorzien? Je ontdekt de verbanden, die vervolgens in het traject in concrete stappen en acties worden omgezet.

ikigai loopbaan
Onze coaches leren kennen?

Onze coaches leren kennen?