Wat is loopbaancoaching?

Effectieve coaching gericht op jouw loopbaan

Ieder loopt zijn eigen weg. Bij loopbaancoaching word jij door een persoonlijke coach begeleid om antwoord te krijgen op jouw loopbaanvragen. In individuele sessies word je zodanig ondersteund en uitgedaagd dat jij helder krijgt wat jouw loopbaanwensen en –mogelijkheden zijn. Daarnaast word je geholpen de eerste concrete stappen en acties te zetten op jouw loopbaan pad. Dat doen we door middel van gesprekken, oefeningen, testen en opdrachten. Met als doel meer zelfvertrouwen en energie te krijgen, weten wat je zelf kunt doen om je huidige baan beter te laten aansluiten op jouw talenten, lol en passie. Je werkt aan jouw persoonlijke loopbaanprofiel en doet een analyse van jouw netwerk, dat jij gericht gaat inzetten om jouw loopbaanstappen concreet te gaan maken. Het zakelijke netwerk van Binnenstebuiten groei & ontwikkeling staat daarbij ook tot jouw beschikking.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

wat doet een loopbaancoach
loopbaancoaching Rotterdam
Ikigai online loopbaanprogramma
loopbaanboost
workshopmenu
kosten loopbaancoaching

Carrièrewensen? ‘De verrassing zit van binnen’

Ons motto bij loopbaancoaching is niet voor niets: ‘de verrassing zit van binnen’. Als het om de ontdekkingstocht gaat, naar banen die echt bij jou passen, heb je zélf de touwtjes in handen en jouw antwoorden paraat. Vaak ben je daar niet zo van bewust en kom je er in de praktijk door de waan van de dag niet aan toe jouw eigen antwoorden en oplossingen te vinden. Een coach helpt jou een pas op de plaats te maken, jouw denkproces te activeren en gericht op zoek te gaan naar de werkomgeving die echt bij jou en jouw talenten en drijfveren past. Laat je tijdens de loopbaancoaching verrassen door jouw eigen ideeën en mogelijkheden.

Wat is loopbaancoaching?

Krijg jij energie van jouw werk?

Wij houden jouw loopbaan- en studieachtergrond tegen het licht en geven deze samen met jou verder vorm. Wij stellen veel vragen om duidelijkheid te krijgen voor jouzelf en een ander perspectief te geven op jouw talenten, wensen en ambities. Past jouw baan nog bij jouw kwaliteiten? Krijg je energie van je werk? Waar ben jij echt goed in? Waar is anno 2020 behoefte aan op de arbeidsmarkt? Welke banen verdwijnen er en welke banen ontstaan er juist? Hoe zie jij jouw werkende toekomst? Welke route wil je bewandelen voor jouw langere termijn loopbaan? Wat heb je te doen op het gebied van netwerken, trainingen en opleidingen?

Wat is loopbaancoaching?

Het loopbaancoachtraject

De loopbaancoaching bestaat uit een intakegesprek, 5 ontmoetingen van 1,5 uur en 2 individuele maatwerkworkshops van 2 uur met een kleurrijke professional uit ons team. Tussendoor ontvang je oefeningen, opdrachten en tips om je inzichten in praktijk te brengen. We werken toe naar een persoonlijk profiel en loopbaanplan inclusief netwerkanalyse. We sluiten af met een eindgesprek en een schriftelijke eindevaluatie.

Tijdens de loopbaancoaching staat jouw ontwikkeling, proces en timing voorop. Indien gedurende het loopbaanproces blijkt dat je behoefte hebt aan meer gesprekken in plaats van workshops ruilen we deze in voor coachuren.

Je kunt ervoor kiezen jouw werkgever bij jouw loopbaancoachtraject te betrekken. In dat geval vinden er twee gesprekken plaats met jouw leidinggevende erbij. Eentje aan het begin en eentje aan het eind van het traject. Het grote voordeel om dit samen met jouw leidinggevende te doen is dat jouw ontwikkeling en ambitie borging vindt in jouw werkomgeving.

Diverse loopbaantools en coachingsmethodieken

Onze loopbaancoachtrajecten helpen grenzen te verleggen, belemmerende patronen te doorbreken, van perspectief te veranderen en het vizier te richten op mogelijkheden. Ze zijn gebaseerd op diverse coachingsmethodieken, waaronder Solution-Focused Coaching, de kernkwadranten van Ofman en het Ikigai-model. We werken met de Creatiespiraal van Marinus Knoope, de methodes van Stephen Covey, de cirkel van 8 van VisTrainingen, met het gedachtengoed van Brené Brown en met The Work van Byron Katie. Na elk coachgesprek ontvang je reflectie opdrachten, oefenmateriaal en inspirerende filmtips. Ben je een lezer, dan heeft jouw coach ook boekentips voor je die aansluiten bij jou en jouw coachvraag.

Verrassende workshops

Wij hebben ervaren dat het mensen helpt als het loopbaantraject niet alleen uit coach- en reflectiemomenten bestaat, maar als zij daarnaast ook verrassende concrete ervaringen opdoen. We hebben een menukaart samengesteld met een scala aan workshops, net zo uiteenlopend als de kleurrijke professionals uit ons team. Zo kun je bijvoorbeeld een ‘Netwerken doe je zo’ workshop volgen bij Maartje of een moodbord maken van je droombaan met Katja. Ook kun je een test doen bij Henriette om jouw persoonlijkheidsvoorkeuren te ontdekken. Daan helpt je op een creatieve manier te ontdekken of het bij jou past om voor jezelf te beginnen. Met theaterregisseur en actrice Amber kun je aan de slag met ‘pitch, hoe presenteer ik mezelf’. Jouw coach helpt jou kiezen welke workshops het beste bij jouw loopbaanvraag passen. Dit wordt gedurende het traject vanzelf duidelijk.

Lees hier het loopbaan verhaal van Ellen, Rob, Marco...

Lees hier het loopbaan verhaal van Ellen, Rob, Marco...