Al het goede komt in drieën  

Op 09-09-2009 is Binnenstebuiten groei & ontwikkeling opgericht door Ruud van Wingerden en Miranda Valk. Een voor hen magische datum. Op 09-09-2021 zijn ze opnieuw naar de notaris gegaan. Dit keer om het zakelijk huwelijk met Agathe Doornenbal te bezegelen. Daar zijn ze heel content mee en dat hebben ze gevierd met elkaar. Na 12 jaar zijn ze dan nu met z’n drieën eigenaar. Ik ben benieuwd hoe dat zo gekomen is.

 

Kriebels
Dit lijkt me een spannende stap, die je niet zomaar zet. ’Ik had letterlijk wel wat kriebels in mijn buik’, uit Agathe kort na het formele ja-woord. Miranda: ‘We kennen elkaar zo’n zeven jaar, vanuit verschillende samenwerkingen. Ooit was Agathe onze opdrachtgever en hebben we met elkaar geschiedenis geschreven. We hebben een missie die onmogelijk leek tot slagen gebracht. Door een organisatieverandering totaal anders aan te vliegen en vorm te geven dan tot dat moment gebruikelijk was. Dan leer je elkaar echt kennen en dat schept een band.’ Ruud vult aan: ‘Er was vanaf het begin een sterke klik. We hadden dezelfde kijk op groei en ontwikkeling. En er was lol en vertrouwen over en weer.’ Het was vooral een kwestie van serendipity, waardoor in de zomer van 2020 het moment daar was om serieus op verkenning te gaan.

 

Aanwinst
Ze hebben tijdens hun verlovingsjaar ervaren, dat ze zowel qua achtergrond als stijl en ervaring complementair zijn aan elkaar. Dat ze gedeelde waarden hebben en een gedeelde visie op de toekomst. En dat ze alles bespreekbaar durven maken, waardoor na even zoeken en schuren ook de zakelijke constructie gevonden werd die hen alle drie past. Ruud: ‘Met Agathe hebben wij er een ervaren leider en ontwikkelpartner bij, met 25 jaar management- en directie ervaring. Zij weet het goud in organisaties te vinden en precies de juiste beweging te veroorzaken.’ Miranda: ‘Ruud en ik zien steeds opnieuw hoe zij liefdevol, direct en doelgericht mensen weet te verbinden met de opgave en context. En hoe zij, door op mensen te vertrouwen en in hen te investeren, zichtbaar resultaat boekt en organisaties doortastend van wens naar werkelijkheid brengt.’

 

Toekomst
Agathe: ‘We zijn ervan overtuigd dat we met z’n drieën nog meer impact kunnen veroorzaken bij onze klanten. Nu ook door mee te draaien in directieteams en vanuit een ad interim positie veranderopdrachten tot een succes te maken. Zo kunnen wij de complexe veranderuitdagingen die bij onze klanten spelen nog beter aan.’ Aan plannen en ideeën geen gebrek. Miranda: ‘Ruud had ons bij wijze van huwelijkscadeau meegenomen in zo’n leuke, oude VW bus. Dat was geweldig en een lang gekoesterde wens. We willen zo’n Binnenstebuiten Bus aanschaffen. Zodat we op pad met klanten kunnen ontwikkelen, coachen en leren, terwijl we letterlijk onderweg zijn.’

 

Geheim
Natalie Nengerman en Tanja Mol geven vanuit het binnenteam onmisbare support aan onze klanten en bedrijfsvoering. Daar waar Ruud, Miranda en Agathe elkaar – met de nodige zelfspot –  Geniaal, Briljant en Fenomenaal noemen, zijn zij samen Cruciaal voor Binnenstebuiten! Wanneer ik hen vraag wat het geheim is van Binnenstebuiten, antwoorden ze: ‘Het elke dag opnieuw net even anders, beter en mooier willen doen. Met echte aandacht voor mensen’.

Het gezegde luidt Al het goede komt in drieën, maar eigenlijk klopt dat niet in dit geval. Onderschat nooit de kracht van een vijftal!

 

Dominique Kahkeshan, oktober 2021